627
Graba de a duce la capat un proiect este la ordinea zilei. Mai ales in domeniul constructiilor exista tendinta de a utiliza un utilaj sau un atasament pana la limita.
Chiar daca piconul pare indestructibil, daca este suprasolicitat va ceda si ar putea provoca stricaciuni majore. De asemenea, timpul pierdut si costurile cu reparatiile sunt de luat in considerare. Insa, exista cateva sfaturi pe care le puteti aplica pentru a va asigura ca ciocanul dvs. hidraulic functioneaza eficient.
Sfatul nr. 1: Inspectii frecvente
Poate va sperie cuvantul inspectie, gandindu-va din nou la timpul pierdut. Insa, verificarile nu trebuie sa dureze mult, trebuie doar sa fie frecvente. Doar asa puteti descoperi din timp micile probleme inainte ca acestea sa devina grave.
Daca ignorati aceste inspectii, puteti trece cu vederea unele componente uzate ale piconului. Daca nu sunt schimbate la timp, acestea pot produce daune suplimentare.
Pe site-ul https://www.mechanicus.ro/ gasiti tot ce va trebuie pentru un ciocan hidraulic eficient: piese de schimb, informatii utile, reparatii si incarcare cu azot.
Sfatul nr. 2: Urmariti semnele de avertizare
Pe masura cu utilizati piconul, veti incepe sa cunoasteti si sa simtiti cand ceva nu este in regula cu acesta. Poate fi vorba de un zgomot neobisnuit sau de faptul ca nu are forta ca de obicei.
Daca ramaneti vigilenti atunci cand utilizati ciocanul hidraulic va veti da seama de eventualele probleme inca de la primele semne.
Sfatul nr. 3: Ungeti piconul de mai multe ori pe zi
Ungerea corespunzatoare a ciocanului hidraulic este extrem de importanta. Este recomandat sa lubrifiati piconul la fiecare doua ore, insa acest interval variaza in functie de munca pe care trebuie sa o execute.
Puteti face ungerea manual sau printr-un sistem automat. Indiferent de varianta aleasa, aceasta procedura ajuta la prelungirea duratei de viata a piconului si la o functionare la parametri maximi.
Sfatul nr. 4: Asigurati-va de competenta operatorului
Operatorul unui utilaj la care este atasat un ciocan hidraulic este responsabil de buna functionare a acestuia. El trebuie sa respecte procedurile si sa cunoasca in detaliu informatiile prezentate in manualul
de utilizare.
Foarte multe defectiuni ale picoanelor apar din cauza faptului ca operatorul a incalcat unele reguli.
Printre situatiile de acest fel se numara:
nerespectarea regulii de 30 de secunde;
arderea in gol;
atasarea unui picon la un utilaj necorespunzator.
Daca veti pune in aplicare sfaturile de mai sus, piconul dvs. va functona corect si nu veti avea parte de intarzieri costisitoare.