Recent, sunt din ce în ce mai mulți oameni care sunt atrași de activitățile de aventură în natură și preiau cu îndrăzneală noi provocări în viața lor. Începând ceva nou, înainte de toate, este bine să facem o bună pregătire și antrenament care să ne facă mai încrezători și mai motivați în obiectivele noastre. Pentru a păstra doar partea bună a experienței, este important să luăm măsuri preliminare care să ne scutească de multe griji după aceea.
Una dintre modalitățile de a face acest lucru este să obțineți o asigurare montană, iar acum este foarte ușor pentru ca sunt multi brockeri cu oferte, scrie https://www.ribbroker.ro
Când auzim despre acest serviciu, una dintre cele mai frecvente întrebări este dacă are vreun sens. Desigur, nu garantează nimeni că nu va fi niciun accident daca ai asigurare, dar cu siguranță veti economisi mulți bani in caz ca se intampla. Cu toate acestea, multe întrebări despre serviciile oferite de asigurări rămân adesea neclare pentru consumatori și aceștia nu știu care ar putea fi alegerea corecta. În rândurile următoare ne vom concentra pe cele mai elementare.
Tipuri de asigurare montană
Principalul factor în asigurare este riscul și trebuie să fim conștienți că prin practicarea sporturilor extreme îl creștem, așa că avem nevoie de asigurare care să acopere activitatea în care ne desfășurăm.
Asigurarea standard de munte este pentru alpinistii care folosesc trasee marcate, dar daca practicati activitati specifice la munte ar trebui sa va uitati mai atent la detalii si sa alegeti in general asigurarea pentru sporturi extreme, ceea ce inseamna ca aceste operatiuni de cautare si salvare pot avea loc pe terenuri nemarcate.
Asigurarile oferite de Brokeri, pentru sporturi extreme, pot sa acopere:
• Ciclism montan;
• Schi alpin și snowboarding pe pârtiile de schi accidentate;
• Parapanta;
• Alpinism și alpinism cu utilizarea măsurilor de siguranță;
• Competiții de amatori la schi, bob și altele, corespunzătoare gradului de risc al celor de mai sus;
• Drumeții montane în afara traseelor turistice marcate și omologate.
Acoperiri:
Când facem cunoștință cu asigurarea montană a unei anumite companii, primul lucru pe care îl vedem este ce tipuri de costuri va acoperi în cazul unui accident.
Operațiunile de căutare și salvare, precum și îngrijirea premedicală, sunt esențiale pentru toate tipurile de asigurări montane. Mai mult decat atat, intrebati cine va ofera aceste servicii.
Cea mai frecventă confuzie în rândul oamenilor este că asigurarea de munte acoperă și tratamentele medicale ulterioare, cum ar fi intervenții chirurgicale, recuperare și reabilitare. Diferitele companii au opțiuni diferite și trebuie să fim conștienți dacă acoperă astfel de servicii.
Este important să ținem cont de toate aceste aspecte, deoarece în unele cazuri este necesară o operațiune de salvare cu elicopter. Și acest serviciu este unul dintre cele mai scumpe, costul elicopterului fiind taxabil pe ora. Acestea nu includ taxe suplimentare pentru specialiștii care participă la campanie.
Rambursarea costurilor:
Rambursarea pentru un accident depinde de politica companiei. Unii dintre ei cer victimei să plătească, după care îi decontează. Alte companii de asigurări plătesc direct. Aici aveti iar grija ce semnati, pentru ca multe persoane nu au suma necesara unei interventii mentionate mai sus.
Este important de reținut că majoritatea companiilor solicită să fie anunțate despre incidentul specific în 24 de ore, despre care este bine să vă informați rudele în timpul operațiunilor de căutare.