Asociația EDUROD organizează în perioada 8 aprilie – 30 iunie proiectul „Biblioteca Digitală 2.0”. Acesta își propune educarea a 120 de cadre didactice prin deprinderea abilităților practice de a crea materiale vizuale suport pentru orele online și față-în-față, materiale ce urmeză a fi folosite la clasă pentru elevi și pentru a facilita transmiterea optimă a informațiilor de zi cu zi. „Biblioteca Digitală 2.0” se desfășoară exclusiv online și cu ajutorul platformei Zoom. Proiectul este finanțat prin programul Start ONG finanțat de Kaufland România și implementat de Asociația Act For Tomorrow.
Proiectul „Biblioteca Digitală 2.0” se va desfășura pe o perioadă de 8 săptămâni timp în care cadrele didactice vor putea parcurge 8 module de curs online ce vor putea fi urmărite progresiv în funcţie de programul fiecăruia. Aceste module au ca scop perfecționarea cunoștințelor digitale și de predare non-formală. În continuare acest lucru duce la desfășurarea optimă a orelor de la clasa și la posibilitatea transmiterii informațiilor necesare elevilor pe o cale mai atrăgătoare și mai interactivă. În acest scop, proiectul „Biblioteca Digitală 2.0” și-a propus să formeze 120 de cadre didactice care să deprindă abilitățile practice necesare pentru a crea materialele vizuale de care au nevoie la clasă pentru elevii lor. Ne dorim ca la finalul celor 8 săptămâni de curs profesorii să deprindă abilități de creare a conținutului vizual și de asemenea să lărgim orizonturile perspectivei asupra educației digitale.
Programul se desfășoară gratuit în perioada 8 aprilie – 30 iunie 2022 și constă în 8 module de curs online care vor putea fi vizionate săptămânal în funcție de programul fiecărui cadru didactic. Participanții vor putea intra la întâlniri pe platforma Zoom cu organizatorii proiectului și vor putea să aprofundeze subiectele prezentate în modulele online. De asemenea, vor putea adresa întrebări, iar răspunsurile vor fi formulate într-o manieră care să se plieze pe nevoile participantului. Cadrele didactice înscrise vor avea acces la grupul dedicat participanților proiectului și la contul premium al aplicației folosite pentru crearea materialelor timp de o lună. Participanții trebuie de asemenea să prezinte unul dintre materialele create timp de zece minute pe platforma Zoom. La finalul cursurilor participanții vor beneficia de un certificat de absolvire și o adeverinţă care să ateste noile abilităţi dobândite.
Start ONG este un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituţiilor non-administrative şi grupurilor informale/de iniţiativă.
Contact
Nume: Harvat Sarah
Funcţie persoană de contact: Preşedinte Asociaţie
Număr de telefon: 0728772758
Adresă de e-mail: hello@edurod.org
Descrierea organizaţiei
Asociația EDUROD este o organizație non-profit ce ajută la dezvoltarea competențelor digitale, creșterea responsabilității față de mediul înconjurător și conștientizarea asupra educației culturale pe teritoriul României. Misiunea noastră la EDUROD este să punem în valoare potențialul elevilor, profesorilor și a sectorului educațional prin educație digitală, culturală și de mediu, contribuind astfel la schimbări socio-economice pozitive ale României.