Primăvara dorim să adăugăm în dieta noastră fructe și legume proaspete, deoarece acestea sunt bogate în vitamine și minerale și sunt importante pentru organismul nostru. Din păcate, legumele și fructele nu se păstrează atât de mult timp pe cât ne-am dori.
Câteva trucuri vă vor ajuta să prelungiți durata de valabilitate a acestor alimente.
Astfel, ele vă vor mulțumi cu gustul lor și vă vor oferi substanțe benefice pentru mai mult timp.
Clătiți fructele cu oțet
Pentru a păstra mai mult timp fructele proaspete, acestea trebuie spălate cu un amestec de oțet și apă (în proporție de 1:3). Acest lucru va ajuta la eliminarea bacteriilor și le va proteja de mucegai, prelungindu-le termenul de valabilitate cu câteva săptămâni. După ce spălați fructele cu amestecul de oțet, clătiți-le cu apă curată, uscați-le bine și puneți-le în frigider.
Păstrați frunzele de salată cu șervețele de hârtie
Păstrați frunzele de salată într-un recipient etanș cu prosoape de hârtie deasupra. Prosoapele vor absorbi excesul de umiditate, ceea ce poate face ca frunzele să nu se strice rapid. Când prosoapele devin umede, pur și simplu înlocuiți-le cu unele uscate.
Turnați sucul de lămâie peste avocado
Pentru ca avocado tăiat felii să nu se oxideze și să se maronizeze, stropiți-l cu lămâie sau lăsați avocado lângă bucățile mari de ceapă. Aceleași substanțe care fac ca ochii să usture atunci când ceapa este tăiată în felii pot încetini oxidarea avocado-ului. Dacă ceapa atinge doar pielea avocado-ului, pulpa acestuia nu va căpăta mirosul de ceapă.
Lasă morcovii curățați de coajă în apă
Morcovii curățați se simt bine în medii umede, așa că păstrați-i într-un recipient cu apă în frigider. Dacă preferați să nu înmuiați morcovii în apă, înfășurați-i în folie alimentară înainte de a-i pune în frigider.
Înfășurați bananele în folie stretch
Bananele devin foarte repede foarte moi, după care nu mai sunt atât de plăcute de mâncat. Pentru a păstra mai mult timp aceste fructe galbene și dulci, înfășurați baza pachetului de banane în folie stretch. Dacă bananele au reușit să se coacă prea mult, decojiți-le, tăiați-le și congelați-le. Bananele coapte congelate pot fi folosite pentru a face smoothie-uri și deserturi. Mai multe citeste pe AgroStiri.ro