Amenajarea dulapului este o arta si fiecare familie o stie… Daca nu vrei sa-ti pierzi zile din viata in cautare haotica si relocare in fiecare sezon, ar trebui sa stapanesti regulile de baza. Intalneste-le in randurile de mai jos!
Pastrati inventarul la zi
Creati un inventar detaliat al bunurilor dvs. intr-un fisier in „Excel” sau intr-o aplicatie adecvata de pe telefon (si de ce nu in mod vechi – intr-un notebook). Inventarul trebuie sa contina informatii detaliate despre numarul si dimensiunea articolelor, precum si in ce cutie/pe ce raft se afla acestea. Inventarul va va economisi timp in perspectiva si va preveni miscarea si deschiderea inutila a cutiilor, scrie Cartonescu.
Nu uitati sa puneti etichete
Inventarul va fi mult mai dificil daca nu lipiti etichete pe cutiile din dulap. Toate magazinele de mobila/rechizite de birou care se respecta ofera etichete autoadezive, iar in cazuri extreme poti scrie chiar pe cutii cu un marker adecvat. Este important sa etichetati cutiile pe mai multe parti – sus si lateral, astfel incat sa puteti citi cel putin una dintre etichete daca cutiile sunt stivuite una peste alta sau una in spatele celeilalte. De asemenea, trebuie sa construiti un sistem pentru plasarea articolelor in sine – nu toate cutiile dvs. pot fi etichetate „Diverse”. Aranjati logic – in functie de functia obiectelor sau in functie de incaperea in care ar trebui sa fie amplasate.
Folositi cutii de diferite dimensiuni
Este recomandabil sa cumparati o varietate de dimensiuni si forme de cutii, cutii de carton si containere, deoarece acest lucru va va permite sa utilizati in mod optim spatiul din dulap si sa introduceti cutii mici intre cele mari. Cele mai voluminoase containere sunt ideale pentru lenjerie de pat, paturi sau haine, deoarece vor fi mai usor de ridicat si transportat. Impartiti cartile grele si decoratiunile in cutii mai mici.
Aranjati cu gandul
Strategia de amenajare a dulapului este simpla – plaseaza obiectele pe care vrei sa le accesezi mai des, langa intrarea in camera. Asezati cele mai grele si mai voluminoase cutii cu continut indestructibil in partea de jos (ex. carti, echipament de iarna, etc.). NU asezati nimic pe cutii fragile (farfurii etc.). Cu toate acestea, daca aveti rafturi puternice, puteti pozitiona in siguranta articolele fragile pe raftul de jos, iar deasupra lor, pe un alt raft, aranjati tot ce doriti. Ganditi-va la o poteca intre rafturi: este necesar nu numai sa va puteti strecura printre cutii, ci si sa le puteti scoate si sa le transportati in siguranta.
Alegeti casetele potrivite
In articolul „Ce cutii sa alegem pentru expedieri si ce – pentru depozitare” ne-am concentrat pe diferite modele de cutii, cutii de carton si containere. Familiarizayi-va cu toate optiunile inainte de a face o achizitie.
Arunca o privire la cutiile noastre speciale din carton ondulat cu 5 straturi, care se disting prin rezistenta lor. Cutii de carton vezi aici